112

Hoe heel Budel zweeg over dood van Annouschka Weezenbeek (15)

De dood van de 15-jarige Annouschka Weezenbeek houdt haar ouders nog iedere dag bezig. Het meisje uit het Brabantse Budel werd in 1990 vermoord gevonden in een kanaal. Maar sporen leiden nergens toe en Budel zwijgt. De politie doet nu een oproep aan de inwoners, in een uiterste poging de zaak op te lossen.

Het is maandag 22 januari 1990, als Annouschka een brief gaat posten en naar een vriendinnetje gaat. Ze fietst om half zeven ‘s avonds weg van haar huis aan de rand van Budel-Dorplein. Als ze om elf uur nog niet thuis is, gaan haar ongeruste ouders naar haar zoeken. Zij vinden haar fiets verderop in Budel. Drie weken later wordt het lichaam van het 15-jarige meisje door een schipper gevonden in de Zuid Willemsvaart bij Weert. Ze is verdronken.

in 2005 wordt de 19-jarige Patrick opgepakt voor betrokkenheid op de moord maar door een gebrek aan bewijs wordt hij als snel weer vrijgelaten. Zijn auto is die avond gezien op de plek waar Annouschka verdween en hij is volgens ex-vriendinnen zeer gewelddadig. Peter R. de Vries vraagt hem in 2009 naar de zaak.

Annouschka’s ouders zijn een paar jaar na haar dood verhuisd naar Spanje. Nu, 28 jaar later, is de zaak nog altijd niet opgelost.

Tips

Heb jij een tip voor de politie in deze zaak? Neem dan direct contact op met de politie, dat kan via de mail naar coldcase.oostbrabant@politie.nl  Bellen kan natuurlijk ook op 0800-8844 of anoniem op 0800-7000.