Gezondheid

Hockeysters rennen voor teamgenoot met MS

Anderhalf jaar geleden kreeg Eleonoor Jordans (22), na jarenlange ‘vage’ klachten, de diagnose multiple sclerose (MS). Na een moeilijke periode besloten haar vriendinnen geld in te zamelen voor onderzoek door middel van de MS Motion Run. Nu ze ruim zesduizend euro opgehaald hebben, neemt ook Eleonoor de uitdaging aan en loopt ze de tien kilometer mee.

De MS Motion Run is een wandel- en hardloopevenement waar geld ingezameld wordt voor onderzoek naar MS. Men kan in teamverband maar ook alleen mee doen.

Don Quishoot

Toen Eleonoor het even moeilijk had, besloten haar vriendinnen van studentenhockeyclub Don Quishoot geld in te gaan zamelen voor onderzoek. “Ze waren het zat om mij telkens een magazine te geven”, vertelt Eleonoor. “Vervolgens hebben ze dit compleet achter mijn rug om georganiseerd. Een mooier cadeau bestaat niet!”

Omdat de vriendinnenclub vooral moest putten uit medestudenten besloten ze een actie aan de inzameling te hangen. “Voor twee euro kon men een lootje kopen, uiteindelijk hebben we er zo’n zeshonderd verkocht”, vertelt Eleonoor trots. “Vrijdagavond hebben we een lootje getrokken, diegene mag met het hele team op date.”