Politiek

HEMA en Voedselbank gaan landelijk samenwerken na succesvolle proef

HEMA heeft haar proef met vijf winkels en de Voedselbank Amsterdam naar eigen zeggen succesvol afgerond. Ze gaan nu onderzoeken hoe ze het project verder kunnen uitbreiden, met als doel om zoveel mogelijk vestigingen aan te sluiten op de Voedselbank.

In Nederland leven meer dan 1.000.000 mensen onder de armoedegrens. Uit cijfers van Voedselbank Nederland blijkt dat de voedselbanken in Nederland in 2017 132.500 mensen aan voedselpakketten hebben geholpen.

Voedselverspilling

Eva Ronhaar van HEMA zegt dat het bedrijf op verschillende manieren voedselverspilling probeert tegen te gaan. “Samenwerken met partners helpt ons daar enorm bij. In oktober 2017 zijn we gestart met de samenwerking met Voedselbank Amsterdam. We zijn hier erg enthousiast over en hebben groot vertrouwen in de toegevoegde waarde van deze samenwerking.”

Vanuit vijf winkels in Amsterdam werden wekelijks verse producten, waaronder vleeswaren, door de voedselbanken opgehaald. Met name de vleeswaren zijn goed ontvangen, gezien dit een schaars product is binnen de Voedselbank. Met de resultaten en lessen van de test worden in 2018 in meerdere steden winkels gekoppeld aan een voedselbank in de buurt.

ANP/Redactie