Opmerkelijk

Wijkagent Eric zamelt broodbeleg in voor kinderen met honger

Het is vaste prik in de donkere dagen voor kerst: wijkagent Eric van Dommelen in Leiden-Zuid zamelt eten en drinken in voor de voedselbank in Leiden. En ieder jaar lijkt het alsof hij meer voor elkaar krijgt. De diender maakt optimaal gebruik van zijn aanstekelijke enthousiasme op social media en krijgt dit jaar zelfs kisten met boodschappen uit Belgiƫ en van Waddeneilanden.

Als wijkagent treft Eric regelmatig mensen die het niet breed hebben en waarvan de kinderen soms met honger op naar school moeten. Vooral voor die kids doet ‘ie het. “Gisteren heeft de voedselbank meer dan twintig kisten met eten opgehaald en er staan nu alweer een stuk of zes in de gang. Het was in het begin rustig, maar nu begint het storm te lopen. Een man uit BelgiĆ« wilde spullen sturen en er is zelfs een vrouw uit Zuid-Frankrijk deze kant op gekomen om een bijdrage te leveren.”

De actie loopt nog een aantal weken door, maar Eric hoopt dat de actie niet beperkt blijft tot de periode voor kerst. “Als er straks iemand wekelijks een heel brood naar de Voedselbank brengt ben ik al tevreden.” Ook interesse in het leveren van een bijdrage? Neem contact op met Eric via Twitter of breng spullen langs op het bureau in Leiden-Zuid.