Lifestyle & Entertainment

Hart van Nederland heeft per 1 december nieuwe hoofdredacteur

Marc Veeningen (40) wordt per 1 december de nieuwe hoofdredacteur van Hart van Nederland. Hij volgt hiermee Marc van der Ree op, die eind september na 11 jaar hoofdredacteurschap het voor gezien hield.

Op dit moment is hij nog hoofdredacteur bij Omroep Gelderland. Hij werkte al eerder als eindredacteur voor Hart van Nederland. Ook bij RTV Utrecht vervulde hij die rol. Bij RTL Nieuws, de Radio Nieuws Centrale en RTV Drenthe bekleedde hij verschillende journalistieke functies.

Hart van Nederland is al bijna 25 jaar het nieuwsprogramma dat de kijker om 18:00 en om 22:30 op de hoogte brengt van Nederlands en regionaal nieuws. Juist dat nieuws wordt voor een groeiend aantal kijkers steeds belangrijker. Hart van Nederland is daarom bij uitstek geschikt om de grote rol die het daarin speelt nog verder uit te bouwen op de verschillende platformen die daarvoor geschikt zijn.

‘Verheugen op geweldige samenwerking’

Veeningen over zijn benoeming: ”Ik ben er trots op dat ik bij Talpa Network, als hoofdredacteur van Hart van Nederland aan de slag mag. Het is een bedrijf vol plannen en ambities op nieuwsgebied. Ik mag, samen met de Hart van Nederlandredactie, een bijdrage leveren aan de verwezenlijking hiervan. Hart van Nederland is uniek in de wijze waarop het grote groepen kijkers aan zich bindt met Nederlands nieuws dat mensen raakt. Ik verheug me op de samenwerking met de geweldige club mensen die ervoor zorgt dat Hart van Nederland nog steeds dag in dag uit een belangrijke rol vervult in de nieuwsvoorziening in Nederland.”

Lees ook: Hoofdredacteur Hart van Nederland neemt afscheid

Marc Veeningen volgt Marc van der Ree op, die na 11 jaar afscheid neemt als hoofdredacteur van het programma. Hij bouwde het programma in die tijd uit tot een van de sterkste en meest stabiele merken van SBS6. Tot 1 december neemt Mariska Bleyendaal – Van der Maas de rol van hoofdredacteur waar.