112

Politie in de fout met dorstige pony's

De politie heeft de eigenaresse van een kudde pony’s in Zoelen op Facebook ten onrechte beschuldigd van slechte verzorging van haar dieren. Volgens de politie stonden de dieren in de brandende zon in een wei zonder water, maar bij nader inzien bleek er langs de wei een sloot te lopen waaruit de pony’s makkelijk en voldoende konden drinken. De politie betreurt de actie, aldus een woordvoerster maandag.

Agenten plaatsten op Facebook een foto waarop te zien was hoe de politie “met een geleende emmer” een drinkwaterbak vulde. In het onderschrift beloofden de agenten dat ze “nog zaken gingen doen” met de eigenaresse. “Met deze warme periode moeten we zeker onze dieren niet vergeten en hen verzorgen zoals het hoort.”

Het bericht riep veel reacties op over “paardenbeulen” en “dierenmishandelaars”, maar ook een aantal meldingen dat de pony’s wel water hadden. Toen de wijkagent maandag ging kijken, moest hij erkennen dat er geen sprake was van onvoldoende verzorging. Aan de eigenaar zijn excuses aangeboden.

Tekst: ANP
Beeld: Politie Buren