112

GEZOCHT: Twee incidenten Schiedam mogelijk gepleegd door dezelfde daders

Bewoners van de Mgr. Nolenslaan in Schiedam schrokken in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni wakker van harde knallen. Hun woning blijkt te zijn beschoten en agenten troffen er ook een handgranaat aan op het balkon. Twee weken eerder is een andere inwoner van Schiedam ontvoerd. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

De kogels beschadigden de ruit van de woonkamer en slaapkamer. De woning van de slachtoffers bevindt zich boven een aantal winkels. Mogelijk hebben de daders via het dak en de luifels van deze winkels de handgranaat op het balkon bij de bewoners neergelegd. De granaat is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie verwijderd.

Twee mannen gezocht

Uit buurtonderzoek is naar voren gekomen dat twee mannen in donkere kleding zijn gezien bij een donkerkleurige auto. Na het incident is deze auto weggereden, meteen teruggekomen en via de Piersonstraat weer doorgereden.

Ontvoering

Maar twee weken eerder, in de nacht van 29 op 30 mei, wordt een 46-jarige man ontvoerd aan de Alphons Ariƫnsstraat. De man loopt die dinsdagavond laat om 23.40 uur richting zijn auto, een Kia Sportage wanneer 3 mannen op hem aflopen die hem vastpakken en zeggen dat ze van de politie zijn. Ze doen iets over zijn hoofd en trekken hem in een busje. Vervolgens bedreigen en mishandelen ze hem urenlang.

Johan Braakensiekstraat

Om 03.00 uur wordt het slachtoffer op de Johan Braakensiekstraat uit het busje gezet. Hij is doodsbang en begint te schreeuwen. Iemand die dat hoort belt de politie, maar de drie ontvoerders zijn dan al verdwenen.

Gestolen Kia Sportage

Na de ontvoering is de auto van de 46-jarige man door zijn ontvoerders meegenomen en verdwenen. Het betreft een donkergrijze Kia Sportage met kenteken 21-XZR-2.

Link tussen ontvoering en beschieting

Het slachtoffer van de ontvoering is ontvoerd op de Alphons Ariƫnsstraat, maar woont aan de Monseigneur Nolenslaan. Politie denkt dat de beschieting en de handgranaat eigenlijk voor hem bedoeld waren en dat de daders zich vrijdagochtend 15 juni vergist hebben. Uit veiligheidsoverwegingen voor de andere bewoners van de straat heeft de burgemeester van Schiedam daarom besloten dat de man voorlopig niet meer aan de Mgr. Nolenslaan mag wonen en komen. Er is een mobiele camera-unit geplaatst om daar alles 24 uur per dag in de gaten te kunnen houden.

Getuigen

De politie is op zoek naar informatie over deze twee incidenten. Beschikt u over bewakingsbeelden of heeft u mensen gezien in een van deze nachten die met de incidenten te maken kunnen hebben? Laat het ons weten.