Politiek

Gesteggel om zwembad in voortuin Deventer dreigt te escaleren

In het Rode Dorp in Deventer dreigt een conflict tussen buurtbewoners en woningbouwvereniging Rentree uit te monden in een juridische strijd. Bewoners van de Landstraat hebben op straat een zwembad opgezet voor kinderen uit de buurt, maar de woningbouwvereniging en de gemeente willen dat het bad daar per direct verdwijnt.

Volgens de woningbouwvereniging is het bad van vijf bij drie meter te groot en te onveilig. En daarom moet het weg. Eerder heeft initiatiefnemer Wesley de Vries het bad al verplaatst van de stoep naar zijn eigen voortuin. De gemeente stemde daar in eerste instantie mee in, maar krabbelde later alsnog terug.

Lees ook: Gedoe om zwembadje in woonwijk

“We doen iets voor de kinderen. Iets wat de wijk bij elkaar brengt. En dan krijg je deze boze berichten van de woningbouw en de gemeente. Wie zit daar op te wachten?,” vertelt De Vries. Hij kan rekenen op veel bijval. Zo is er een handtekeningenactie gestart, bieden juristen hulp aan en volgen veel mensen zijn voorbeeld door op andere plekken zwembadjes te plaatsen op straat.