Gezondheid

Geldschieter gevonden voor Canta Naomi

Dolgelukkig was Naomi Vervaart (27) met haar Canta, die ze van het UWV kreeg. Omdat ze in een rolstoel zit zorgde het kleine autootje ervoor dat ze toch overal naartoe kon. Maar nu wil UWV de Canta terug en dreigt Naomi aan huis gekluisterd te raken. Vastgoedondernemer Gerard van der Horst werd geraakt door dit verhaal en heeft laten weten de Canta voor Naomi te willen kopen.

“Ik heb de Canta sinds 2011”, vertelt Naomi, “In eerste instantie gebruikte ik hem om naar mijn studie te kunnen en de laatste twee jaar gebruik ik hem om naar werk te kunnen rijden.” Haar werk ligt twee kilometer van haar huis vandaan, te ver dus om met een niet-elektrische rolstoel te komen. De Canta bood hier uitkomst.

Te dicht bij werk

“Nu kreeg ik van UVW te horen dat ik te dicht bij werk woon en dus mijn Canta weer moet inleveren”, vertelt Naomi aangedaan. “Een nieuwe Canta kost al gauw zo’n 20.000 euro, dat geld heb ik niet. Maar zonder Canta kan ik niet meer op mijn werk komen.”

Toen Van der Horst dit verhaal hoorde twijfelde hij geen seconden en besloot contact op te nemen met Naomi. “Ze heeft de Canta gewoon nodig, dus wij gaan zorgen dat hij opgeknapt wordt en dan overhandig ik persoonlijk de sleutel van haar eigen Canta”, vertelt hij. “Het is zulk fantastisch nieuws, ik weet gewoon niet zo goed wat ik moet zeggen”, laat een overweldigde Naomi weten.