112

Gehandicapte vrouw bruut overvallen op eigen woonboot

De Amsterdamse politie is op zoek naar getuigen of bewakingsbeelden van een brute overval op een woonboot in Amsterdam. De gehandicapte, oudere bewoonster van de woonark werd vrijdagochtend mishandeld en moest onder bedreiging met de dood de inhoud van haar kluis afstaan. Onder meer een duur horloge en een onbekend geldbedrag werden buitgemaakt.

Er belde iemand aan en Lia werd direct achterover geduwd toen ze de voordeur opendeed. Hoewel ze zei dat ze gehandicapt was, had de dader daar geen enkele boodschap aan. “Ik werd aan mijn armen naar de slaapkamer gesleurd”, vertelt Lia, die onder de blauwe plekken zit. “Als je me de kluiscode niet geeft, schiet ik je dood’, zei de overvaller. Dus toen ben ik gezwicht”, vertelt Lia.

Getuigen gezocht

De dader is nog voortvluchtig. De politie noemt het een ernstige zaak die ze erg serieus nemen. Het signalement van de dader is bekend en de politie hoopt dat er nog getuigen zijn die vrijdagochtend rond half acht iets hebben gezien op het IJsbaanpad. Ook roepen ze mensen op die misschien hun dashcam aan hadden staan ten tijde van de overval en rond half acht in de buurt van het IJsbaanpad reden, om hun beelden te bekijken. De dader had een geel/groen fluorescerend hesje aan.