Politiek

Geen vergunning voor Harleydag Woerden na geweldsgolf

Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden wil de organisatie van de jaarlijkse Harleydag in de stad geen vergunning verlenen. Een woordvoerster van de gemeente Woerden bevestigt berichtgeving hierover door het AD en RTV Utrecht.

Dat er geen vergunning wordt gegeven voor de achttiende editie van de motordag op 14 juli, heeft verscheidene redenen, zo legt de woordvoerster uit. “De laatste tijd is er onrust geweest tussen verschillende motorclubs hier in Woerden. Er bestaat een kans op een confrontatie tussen rivaliserende motorclubs en het veiligheidsplan is daar niet op berekend.”

Beschieting en aanslag

Ook speelt mee dat een man uit Woerden onlangs is aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de beschieting van het pand waarin Panorama gevestigd is. Hij is president van de motorclub Chapter Silencio, afdeling Woerden, van de Caloh Wagoh MC Main Triad.

Lees ook: Video opgedoken van brandende vluchtauto aanslag Telegraaf
Lees ook: Politie verricht arrestatie voor schieten met antitankwapen op kantoorpand

Een auto die als vluchtwagen gediend zou hebben bij de recente aanslag op het pand van De Telegraaf, zou in Woerden zijn gestolen. “Het zijn al die dingen bij elkaar”, aldus de zegsvrouw.

Lees ook: Verband tussen aanslagen op media en moord broer kroongetuige

ANP
Deze reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland