Misdaad

Geen uitspraak in hoger beroep doodgestoken Sjeddy

Er komt nog geen uitspraak in het hoger beroep van de doodgestoken Sjeddy Ibrahim. Het onderzoek moet worden uitgebreid en er moeten meer getuigen worden gehoord. Dat bepaalde het Gerechtshof in Amsterdam maandagmiddag. Zijn familie is verbijsterd.

De 22-jarige Sjeddy uit Haarlem werd in de nieuwjaarsnacht van 2016 doodgestoken toen hij op straat een vechtpartij probeerde te sussen waarbij een vriend was betrokken. Twee vrienden van hem raakten gewond. Ricardo L. werd in vorig jaar in eerste aanleg al tot tien jaar cel veroordeeld voor zijn rol bij de steekpartij. Twee mededaders, Layminda van Z. (21) en Roxanne O. (22), kregen toen respectievelijk vier jaar gevangenisstraf en een jaar celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Lees ook: Vrienden vermoorde Sjeddy maken rap

De verdachten gingen in hoger beroep, waarin het Openbaar Ministerie wederom tien jaar cel eiste. Het Gerechtshof gaf maandag aan geen uitspraak te doen, maar de zaak te heropenen. Reden van heropening is dat het onderzoek niet volledig is geweest.

Getuigen

Het nader onderzoek houdt in dat de twee gewonde mannen op een volgende terechtzitting (opnieuw) als getuige worden gehoord. Verder wordt een nieuw deskundigenrapport opgemaakt met betrekking tot een aanvullend onderzoek naar sporen op in beslag genomen kleding en messen.

Lees hier alles over de moordzaak Sjeddy Ibrahim