Misdaad

Flinke celstraffen geëist tegen Rabobende voor overval bejaarde vrouw

Voor hun rol bij een brute overval op een bejaarde vrouw in Bladel zijn woensdag tegen drie vermeende leden van de zogenoemde Rabobende lange celstraffen geëist. Tegen medewerker Mehmethan E. (23) van de Rabobank, die de overvallers zou hebben getipt over het grote geldbedrag dat het slachtoffer had opgenomen, eiste de officier van justitie drie jaar gevangenisstraf.

Voor de uitvoering van de overval eiste de aanklager tegen verdachte Nabil D. (25) zes jaar celstraf. Zijn DNA werd aangetroffen in de seniorenwoning van het slachtoffer. Tegen Rashid K., die een voorverkenning zou hebben uitgevoerd en op de uitkijk stond, eiste ze vier jaar cel.

Lees ook: Criminele bankmedewerkers tipten bende voor overal 78-jarige vrouw

De 78-jarige vrouw werd in de nacht van 6 op 7 september 2017 in haar seniorenwoning overvallen en toegetakeld. De overvallers maakten geen geld buit.

79.000 euro

Het spoor leidde naar de Rabobende omdat de bejaarde vrouw twee maanden eerder 79.000 euro had opgenomen bij haar bank. Het geld lag echter niet meer in haar woning omdat ze het grootste deel aan haar zoon had gegeven.

Lees ook: Nieuwe arrestatie voor gewelddadige overval Rabobende

Bankmedewerker Mehmethan E. kwam in beeld omdat hij in het banksysteem had gezocht naar informatie van de geldbestelling van het bejaarde slachtoffer. Volgens de politie is de Eindhovenaar een van de twee bankmollen die betrokken zijn geweest bij ten minste vier overvallen in 2017. In totaal raadpleegde het duo informatie van negentien klanten van de Rabobank die veel geld bestelden voor opname.

Vergelijkbare overvallen

Zijn handlanger Lorenzo J. was vermoedelijk ook betrokken bij de overval in Bladel maar hij stond woensdag niet terecht. Lorenzo J. wordt in ieder geval wel vervolgd voor medeplichtigheid aan drie vergelijkbare overvallen op bankklanten in Roosendaal, Venlo en Zundert kort nadat ze grote geldbedragen hadden opgenomen.

Lees ook: Dader overval Bladel mogelijk vermoord in Breda

De drie verdachten ontkennen dat ze betrokken zijn geweest bij de overval op de bejaarde vrouw in Bladel. Volgens advocaat Bart van de Grint van Mehmethan E. is er geen bewijs dat de bankmedewerker informatie heeft doorgespeeld aan de medeverdachten.

ANP