Dieren

Eric de Hont heeft na 17 jaar zijn vermiste poes terug

Eric de Hont uit Almere heeft na maar liefst 17 jaar zijn poes Lollypop terug. Het beestje werd gevonden in Weesp en kon dankzij een chip naar huis gebracht worden.

De Hont vertelt dat de poes 17 jaar geleden ook al eens tien maanden kwijt was…. “Ja, blijkbaar voelt ze een onbedwingbare drang om de Hollandse Brug over te gaan”, vertelt hij bij Omroep Flevoland.

Andere poezen in huis

Of Lollypop deze keer in Almere blijft is afwachten. “Ik heb inmiddels natuurlijk ook andere poezen in huis. Het is dus afwachten hoe het zal gaan. Voorlopig hou ik Lollypop in de badkamer. Ze zit daar even in quarantaine, omdat ze wel het een en ander mankeert en waarschijnlijk ook vlooien heeft. En daarna moeten we maar zien.”

De poes ziet er wel goed uit. “Er heeft blijkbaar al die jaren iemand goed voor haar gezorgd. Alleen is die persoon blijkbaar niet met Lollypop naar de dierenarts geweest, want dan was via de chip wel duidelijk geworden dat ze in Almere thuishoort. Maar zo zijn er wel meer mensen die gevonden katten onder hun hoede nemen. Mijn ouders deden dat vroeger ook vaak. Dan zetten ze bijvoorbeeld af en toe een schoteltje met melk buiten.”