Sport

Einde voetbalseizoen: vandaag vallen beslissingen promotie en degradatie

Het Nederlandse voetbalseizoen eindigt zondag met de twee returns in de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Sparta Rotterdam moet op het eigen Kasteel voorkomen dat het degradeert naar de Jupiler League. Het eerste duel met FC Emmen, dat dolgraag voor het eerst naar het hoogste niveau wil promoveren, eindigde in 0-0.

Trainer Dick Advocaat wist met Sparta rechtstreekse degradatie net aan te voorkomen. In de halve finales van de play-offs rekende de Rotterdamse club moeizaam af met FC Dordrecht. Nu moet Sparta voor eigen publiek vanaf 14.30 uur de klus zien te klaren in de beslissende wedstrijd.

Jack de Gier

De Graafschap en Almere City FC maken vanaf 16.45 uur in Doetinchem uit wie promoveert naar de eredivisie. De eerste confrontatie in Flevoland eindigde in 1-1. Almere City, dat in 2005 in het betaalde voetbal debuteerde als FC Omniworld, speelde net als FC Emmen nog nooit op het hoogste niveau. De ploeg van trainer Jack de Gier zorgde er in de vorige ronde voor dat Roda JC verdwijnt uit de eredivisie. De Graafschap degradeerde twee jaar geleden via de play-offs naar de Jupiler League.

ANP