Opmerkelijk

Echtpaar belandt na nachtmerrie naast elkaar in ziekenhuisbed

Een nogal bizarre gebeurtenis in het Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Een bejaard koppel belandt daar per toeval in een ziekenhuisbed naast elkaar op de kamer.

De 70-jarige Robertus Janssens voelde vorige week plotseling een druk op zijn borst. Hij wordt acuut opgenomen en moet een bypassoperatie ondergaan in het ziekenhuis in Eindhoven.

Bij het afscheid aan het ziekenhuisbed gaat het mis: zijn vrouw Helma (65) wil afscheid nemen als het noodlot toeslaat. “Ze gaf me een kus en toen zag ik mijn vrouw ineens omvallen”, vertelt Robertus aangeslagen. “Toen wist ik dat het niet goed was.”

De artsen zijn gelukkig dichtbij en schieten direct te hulp. En terwijl Helma een hartstilstand blijkt te hebben en gereanimeerd wordt, moet de operatie gewoon doorgaan. Pas als Robertus onderweg is naar Eindhoven hoort hij dat ze weer ademt en kan de operatie beginnen.

Verrassing

Als Robertus een paar dagen later weer terug in het ziekenhuis in Tilburg is, wordt hij aangenaam verrast. Naast hem in de kamer ligt zijn vrouw Helma en het echtpaar kan nu naast elkaar genezen. En dat is bevorderlijk voor hun herstel!