112

Duitser verdacht van vergiftigen 21 collega's

De Duitse politie en het Openbaar Ministerie kijken met terugwerkende kracht naar 21 sterfgevallen in een bedrijf sinds het jaar 2000. Het vermoeden is gerezen dat de betrokkenen het slachtoffer zijn geworden van vergiftiging van hun lunchpakketjes.

Het gaat volgens de media om medewerkers van een bedrijf in Schloss Holte-Stukenbrock (Noord-Rijnland-Westfalen), die kort voordat ze met pensioen zouden gaan stierven. De recherche vertelde woensdag dat de doodsoorzaak opvallend vaak een hartinfarct of kanker was.

Giftig poeder

Het kwam in een ander daglicht te staan door de aanhouding van een 56-jarige man die ook in dienst was bij deze firma. Hij zou geprobeerd hebben collega’s om het leven te brengen door giftig poeder op hun boterhammetjes te strooien als ze even niet keken. Iemand viel het toch op dat er vreemd spul op zijn broodbeleg zat, waarna beelden van bewakingscamera’s de dader aanwezen.

Volgens een eerste rapportage ging het om loodacetaat (duivelssuiker) en was de gebruikte hoeveelheid genoeg om ernstige orgaanschade toe te brengen. In het huis van de verdachte, die tot dusver zwijgt, zijn stoffen aangetroffen waarmee ‘levensgevaarlijke hagelslag’ kan worden gemaakt zoals kwik, lood en cadmium.