Weer & Verkeer

Druk weekend op de wegen verwacht door overvol festivalweekend

Op diverse plaatsen in Nederland kan het komend weekend druk worden op de wegen door festivalgangers. In allerlei genres en verspreid over het hele land staan grote en kleine festivals geprogrammeerd.

Festivalgangers die gebruikmaken van het openbaar vervoer moeten rekening houden met de staking in het streekvervoer die in het weekeinde nog doorgaat. In de meeste gevallen regelen organisaties pendelbussen tussen de treinstations en de festivalterreinen, waardoor het ongemak naar verwachting klein zal zijn.

Down The Rabbit Hole en Awakenings

Tot de belangrijkste festivals die dit weekend worden gehouden behoort Down The Rabbit Hole in het Gelderse Beuningen. Verder zijn 80.000 liefhebbers van techno dit weekend, verdeeld over twee dagen, aanwezig in Spaarnwoude waar Awakenings wordt gehouden.

Ook in Zeeland wordt grote drukte verwacht bij Concert At Sea. In het Noord-Hollandse Langedijk staat zaterdag en zondag Indian Summer op de kalender. In Amsterdam kunnen dit weekend de liefhebbers van hiphop en urban terecht op het Oh My! Music Festival in het Arenapark.

ANP