112

Drie gewonde Nederlanders na vliegtuigcrash nog in ziekenhuis

De drie Nederlandse medewerkers van luchtvaartmuseum Aviodrome die gewond zijn geraakt bij de vliegtuigcrash in Zuid-Afrika, zijn nog in het ziekenhuis. Maar de verwachting is dat ze daar snel uit worden ontslagen, vertelt een woordvoerster van Aviodrome.

Lees ook: Drie Aviodrome-medewerkers lichtgewond bij vliegtuigcrash

De drie liepen relatief lichte verwondingen op. Een van hen heeft bijvoorbeeld een gebroken arm. Door het neerstorten van de historische Convair 340 uit 1954 kwam een inzittende om het leven. In totaal raakten ongeveer twintig mensen gewond volgens de Zuid-Afrikaanse hulpdiensten. ,,We hebben tot nog toe alleen contact gehad met de drie medewerkers, maar van de autoriteiten nog niet bevestigd gekregen hoe het zit met de andere betrokkenen”, aldus de woordvoerster van het museum op Lelystad Airport.

Testvlucht

Aviodrome verwierf het toestel onlangs. Het was de bedoeling dat het deze zomer in meerdere etappes naar Nederland zou vliegen. Toen het dinsdag tijdens het opstijgen misging tijdens een testvlucht, zaten er onder meer Zuid-Afrikaanse technici in.

Aviodrome-baas Serena van Kammen is woensdagochtend naar Zuid-Afrika vertrokken om de medewerkers bij te staan.

ANP