Weer & Verkeer

Dodental door noodweer in Zuid-Frankrijk blijft stijgen

Zeker dertien mensen zijn om het leven gekomen door noodweer in het departement Aude in het zuiden van Frankrijk. De zenders BFMTV en Europa 1 meldden dat de slachtoffers vielen in een gebied dat was ondergelopen door zware regenval. Nog eens vijf anderen raakten zwaargewond, zei het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Negen slachtoffers werden gevonden in de gemeente Trèbes. Een vrouw werd meegesleurd door het water in de plaats Villardonnel. Twee andere slachtoffers werden gevonden in Villegailhenc. Ook viel een dode in Villalier.  In Pezens zijn duizend inwoners geëvacueerd in verband met risico’s van een nabijgelegen dam.

Auto’s meegesleurd

De scholen in de Aude blijven maandag dicht in verband met het noodweer. Ook veel wegen zijn afgesloten. De televisie toonde beelden van straten die in woeste rivieren waren veranderd. Auto’s werden door het water meegesleurd. De prefect vertelde dat in de nacht van zondag op maandag evenveel regen was gevallen als normaal in een half jaar. In sommige gemeenten stond het water 6 meter hoog.

Lees ook: Nederlandse vrouw omgekomen door noodweer op Mallorca

Afgelopen donderdag had zware regenval in Zuid-Frankrijk ook al twee slachtoffers geëist. Toen werden in de plaats Sainte-Maxime aan de Côte d’Azur verschillende auto’s in de Middellandse Zee gespoeld, de twee werden dood in een auto ontdekt.

ANP