112

Dief in kraag gevat nadat kind hem op heterdaad betrapt

Een 39-jarige man uit Etten-Leur is maandagavond opgepakt nadat hij op een heterdaadje werd betrapt door een kind. De man probeerde rond 19:15 uur zijn slag te slaan in een woning op de Peppelgaarde in de Brabantse plaats toen hij werd betrapt door de jeugdige bewoner van het huis.

Toen de man de deur forceerde van de woning stond hij oog in oog met het kind. Om niet met lege handen naar huis te gaan griste de betrapte inbreker nog een tas uit de hal mee. Omdat het kind de man goed had gezien kon hij een goede omschrijving geven aan zijn moeder die vervolgens de politie waarschuwden.

De politie was onderweg naar de woning toen zij een man op een fiets langs zagen fietsen die aan het signalement voldeed, de hulpdienst probeerde de man op te pakken maar hij wist te ontkomen.

Direct werd er in de omgeving een buurtonderzoek gehouden in de hoop dat er meer informatie over de dader bekend zou worden. Tijdens de zoektocht kon een getuige een naam van de dader geven. Hierop werd, na overleg met de officier van justitie, de 39-jarige verdachte rond 22:00 uur in zijn woning aangehouden.