112

Cel- en taakstraf voor doodrijden echtpaar Bert en Henriëtte

De 25-jarige Faisal D. Krijgt 108 dagen cel en 240 uur taakstraf, omdat hij op 27 oktober 2016 met de auto de docenten Bert (62 jaar) en Henriëtte (59) uit Rijen doodreed. Het ongeluk is zijn schuld, vonniste de rechtbank in Breda donderdag. Hij kreeg ook een rijverbod opgelegd van vijf jaar.

De Tilburger, die al vaker betrapt was op hardrijden, zou minstens 72 kilometer per uur hebben gereden toen hij het echtpaar doodreed terwijl zij te voet wilden oversteken. Op de Bredaseweg is 50 kilometer per uur de limiet. De verdachte had bovendien onvoldoende aandacht op de weg, oordeelde de rechtbank.

Lees hier alles over de fatale aanrijding van Bert en Henriëtte

Na het ongeval reed D. door. Hij meldde zich pas op het politiebureau toen zijn broer was opgepakt. D. reed in zijn auto. De automobilist was in juni en in augustus van 2016 ook al gepakt voor snelheidsovertredingen van meer dan 30 kilometer per uur.

Lees ook: Leerlingen doodgereden Bert en Henriëtte totaal in shock

Hij had zijn rijbewijs daarom ook al twee maanden moeten inleveren. Door voortdurend snelheidsovertredingen te begaan, was het wachten op een ongeval, oordeelde de rechter.

Strafverzwarend

Tegen de man was vijftien maanden cel geëist. Het Openbaar Ministerie oordeelde strenger over de mate waarin de man schuldig is aan het dodelijke ongeluk, waarbij het de snelheidsovertreding ook als strafverzwarend meerekende.

ANP