Opmerkelijk

C2A: Liesbeth zit er helemaal doorheen op Antarctica

Het team van Clean2Antarctica blijft maar teleurstellingen tegenkomen op hun weg richting de geografische Zuidpool. Opnieuw is het weer een drama op het koudste continent ter wereld. De wind is momenteel te hard om te kunnen rijden, de sneeuw is heel diep en het zicht is zeer beperkt. De Solar Voyager staat dus voor de zoveelste keer stil.

De wagen is vastgemaakt aan het ijs en het is nu opnieuw wachten op beter weer. Dit is de zoveelste teleurstelling die het team te verwerken krijgt, moeder natuur is de baas en laat zich niet regisseren. Wanneer het weer slecht is op de ijsvlaktes van Antarctica, zie je door de ramen van de Solar Voyager alleen maar een wit velletje papier.

Liesbeth zit er op dit moment helemaal doorheen en twijfelt of ze de Zuidpool gaan halen…

Clean2Antarctica project

Het project Clean2antarctica is een unieke expeditie richting de Zuidpool en weer terug. Expeditieleider Edwin ter Velde onderneemt dit samen met zijn vrouw Liesbeth. De expeditieleden rijden op Antarctica met hun zelfgebouwde wagen van afvalplastic die rijdt op zonne-energie. De tocht richting de Zuidpool en weer terug zal ongeveer veertig dagen gaan duren.

Het doel van het Clean2Antarctica project is om mensen te inspireren om minder weg te gooien en beter voor onze aarde te gaan zorgen. Edwin en Liesbeth ter Velde streven naar een meer circulaire samenleving en alleen dat kunnen we samen creëren.