C2A: Door diepe sneeuw gaat het nog niet zo snel als Liesbeth en Edwin zouden willen

Na 12 dagen op de Zuidpool zijn Liesbeth en Edwin ter Velde nog niet zo ver als ze zouden willen. De eerste paar dagen was het weer ontzettend slecht, maar nu speelt de diepe sneeuw ze parten.

Desondanks hebben ze maandag een dagrecord gevestigd: met de Solar Voyager legden ze maar liefst 71 kilometer af over de Zuidpool.

Lees ook: C2A: De Solar Voyager na crash op koers richting de Zuidpool

Het wordt nog wel spannend: 6 januari moet het stel van Clean2Arctica op één van de laatste vliegtuigen richting de bewoonde wereld zitten….

Lees hier alles over Clean2Antarctica

Aanstaande vrijdag om 17:00 weer een nieuwe update op hartvannederland.nl en onze facebookpagina over deze waanzinnige expeditie.

Clean2Antarctica project

Het project Clean2antarctica is een unieke expeditie richting de Zuidpool en weer terug. Expeditieleider Edwin ter Velde onderneemt dit samen met zijn vrouw Liesbeth. De expeditieleden rijden op Antarctica met hun zelfgebouwde wagen van afvalplastic die rijdt op zonne-energie. De tocht richting de Zuidpool en weer terug zal ongeveer veertig dagen gaan duren.

Het doel van het Clean2Antarctica project is om mensen te inspireren om minder weg te gooien en beter voor onze aarde te gaan zorgen. Edwin en Liesbeth ter Velde streven naar een meer circulaire samenleving en alleen dat kunnen we samen creëren.