Politiek

Britse premier May op werkontbijt bij Mark Rutte

Premier Mark Rutte ontvangt dinsdag 11 december zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May had al aangekondigd met EU-lidstaten te willen overleggen over haar brexit-perikelen.

May staat al de hele maandag in het brandpunt van de belangstelling nu ze ervan heeft afgezien haar overeenkomst met de EU over de brexit voor te leggen aan haar parlement. De stemming stond gepland voor dinsdagavond, maar May heeft het parlement gezegd dat ze eerst nog overleg wil met Brussel en EU-lidstaten. Daarmee lijkt de premier een smadelijke nederlaag in de Britse volksvertegenwoordiging te ontlopen. De stemming is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Lees ook: No-dealbrexit kost Nederland 2,3 miljard

Ook Downing Street 10 in Londen heeft inmiddels het bezoek bekendgemaakt. “Zoals de premier al zei in haar verklaring vandaag zal ze de komende dagen haar collega’s in andere lidstaten bezoeken om te praten over de zorgen die het parlement heeft geuit”, aldus de mededeling van May’s kantoor.

ANP