112

Branden Boxmeer mogelijk aangestoken: 'Ze moeten worden gestraft'

De politie houdt er rekening mee dat twee branden die in de nacht van donderdag op vrijdag in Boxmeer woedden, zijn aangestoken. De gymzaal van een middelbare school aan de Doctor Peelenstraat werd verwoest door brand en ook het clubgebouw van een motorsportclub werd in de as gelegd.

De brandmeldingen volgden donderdagavond laat op tien minuten van elkaar. “Het valt op dat in zo’n korte tijd en op zo’n korte afstand van elkaar brand ontstaat. We houden daarom rekening met een verband”, zei een politiewoordvoerder. Meerdere brandweerkorpsen rukten uit om de branden te bestrijden en het nablussen duurde tot vrijdagochtend.

Lees ook: Grote uitslaande brand bij middelbare school Boxmeer

De gymzaal van de school werd gerenoveerd. De nabijgelegen basisschool heeft veel rookschade opgelopen. De gemeente bekijkt nog of de kinderen maandag naar school kunnen. Een meisje uit de buurt komt kijken naar de smeulende resten. “Ik wou gisteravond ook gaan kijken, maar toen was het al zo druk”, zegt ze. “Het is echt vreselijk, waar moeten die kinderen nou les krijgen? Als het is aangestoken moeten ze echt worden gestraft.”