Misdaad

Blote blokfluitspeler Den Haag had amfetamine gebruikt

De 41-jarige Pool die in september een portiekwoning in Den Haag is binnengedrongen, de bewoonster en haar dochter zou hebben mishandeld en de boel kort en klein zou hebben geslagen, deed dat onder invloed van amfetamine. Hij zei dat dinsdag voor de rechtbank in Den Haag tijdens een niet-inhoudelijke zitting.

Huiselijk geweld

Andrzej L. betuigde spijt over het incident, dat eindigde toen hij in zijn blootje op het balkon van de woning blokfluit ging spelen. Omdat hij met een honkbalknuppel liep te zwaaien, wordt hem poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. ”Als een honkbalknuppel op het hoofd terechtkomt is dat zelfs poging tot doodslag”, zei de officier van justitie.

L. zou de vrouw en haar tienerdochter hebben geschopt en geslagen en de moeder ook van de trap hebben gegooid.

IJsland

L. werd dinsdagochtend in zijn cel aangehouden, omdat IJsland een uitleveringsverzoek tegen hem heeft gedaan. De Pool zou daar eveneens onder invloed van amfetamine een verkeersongeval hebben veroorzaakt door drie auto’s aan te rijden. Een persoon raakte daardoor gewond. In zijn thuisland was juist zijn rijbewijs ingetrokken, omdat hij daar onder invloed van alcohol achter het stuur was gaan zitten.

Lees ook: Verwarde naakte blokfluitspeler op balkon Den Haag blijft langer vast

De rechtbank wees een verzoek tot voorlopige invrijheidstelling af. ”Het is onverklaarbaar hoe u daar bent terchtgekomen en daar tekeer bent gegaan, in hun woning, ‘s nachts”, zei de rechter.

De zaak wordt op 30 januari inhoudelijk behandeld.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

ANP