Dieren

Hond Biko al zes maanden weg: 4000 euro voor gouden tip

Ruim een halfjaar geleden verdween hond Biko uit het Overijsselse Geesteren, de Golden Retriever van Huub Wolberink (52) werd in februari hoogst waarschijnlijk ontvoerd. In een laatste poging om de hond weer thuis te krijgen is de beloning voor de gouden tip opnieuw verhoogd, dit keer staat het bedrag op 4000 euro.

De beloning is verhoogd door het Zoekteam Dogs Lovers. Eigenaar Huub gaf zelf al 500 euro voor de tip die zou leiden naar zijn hond, een anonieme tipgever deed daar nog eens 500 euro bovenop. Het zoekteam Dog Lovers verhoogde het bedrag eerder al naar 3000 euro.

De hond verdween toen hij aan de ketting lag op het erf van de familie Wolberink. Eerst werd er niet veel van gedacht omdat de hond wel vaker weg liep, maar dit keer kwam hij niet meer terug.

‘Laatste wanhopige poging’

Astrid van Huizen van het zoekteam spreekt tegen RTV Oost over een ‘laatste wanhopige poging om Biko weer thuis te krijgen.’ In februari, vlak na de vermissing, werd er ook een zoekactie op poten gezet om de viervoeter te vinden maar dat leverde niets op. Ook er gezocht met een zogenoemde hondenfluisteraar maar die kon Biko ook niet vinden.

Op basis van anonieme bronnen zou Biko zich nu ergens in Drenthe moeten bevinden.

Volgens Van Huizen hoeft Biko niet te rekenen op hulp van de politie. Omdat de politie ‘achter de feiten aanloopt’ start zij zelf nu een nieuwe zoektocht naar de hond. “Het gaat mij allemaal om de dieren. Dan eet ik maar een boterham minder.”

Biko is een Golden Retriever van 8 jaar oud en heeft een zwarte stip op zijn tong.