Gezondheid

Babette zwemt voor centrum Seksueel Geweld het IJsselmeer over

Zedenrechercheur Babette Rens zwemt het IJsselmeer over om geld in te zamelen voor het Centrum Seksueel Geweld. Rens werkt bij het Team Bestrijding Kinderporno & Kindersekstoerisme en is door haar werk in aanraking gekomen met het Centrum Seksueel Geweld.

Bij het centrum werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om de slachtoffers van aanranding en verkrachting specialistische hulp te bieden. Rens: ”De ervaring is dat veel slachtoffers lang blijven lopen voordat ze aan iemand durven te vertellen wat hen is overkomen. Hierdoor kunnen slachtoffers last krijgen van depressies en PTSS. Bij het Centrum Seksueel Geweld wordt echt goede hulp geboden, maar daarvoor is wel geld nodig. Met de oversteek hoop ik daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

Met het zware werk als zedenrechercheur vindt Rens het fijn om haar hoofd leeg te maken door te zwemmen. Ze kan dan even afstand nemen van de gruwelijke verhalen en beelden die ze tijdens haar werk hoort en ziet.

Rens start in Stavoren en zwemt vervolgens met haar teamleden in estafette 22 kilometer naar Medemblik.

Hier kunt u meer informatie vinden over de actie van Babette.

Wat vindt Nederland

Landelijke acties voor het goede doel, mensen aan de deur, collectebussen op de toonbank of crowdfundacties voor allerlei uiteenlopende inzamelingen. Soms lijkt het nog wel de enige manier voor mensen om hun doel te kunnen bereiken. Maar Wat vindt Nederland? Geven wij überhaupt nog wel?

Volgens de deelnemers van Wat vindt Nederland geven wij nog wel aan verschillende acties. Al ligt het er wel erg aan waarvoor het is. Bijna de helft van de ruim 1500 mensen die meededen aan Wat vindt Nederland, geeft aan goede doelen, 49 procent. Veel mensen doen dat als er aan de deur gecollecteerd wordt. 47% geeft dan iets. Crowdfundacties zijn niet heel populair. Slechts 5 procent van de ondervraagden zegt daaraan mee te doen. Vooral acties voor beginnende ondernemers moeten het ontgelden.