112

Automobilist betrokken bij dubbel fataal ongeval A10 verdacht van doodslag

De 52-jarige automobilist uit Krommenie die betrokken was bij het fatale ongeval zondag op snelweg A10 blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft dat besloten. Door het ongeluk kwamen twee personen op een motor om het leven. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van doodslag.

Lees ook: Twee doden door ongeval op A10, deel ringweg Amsterdam afgesloten voor verkeer

Onderzoek heeft uitgewezen dat er aan het ongeval een verkeersruzie voorafging, meldt het OM. Dit blijkt onder meer uit verklaringen van de bestuurder van de auto en verscheidene getuigen.

Afgesneden

De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden op de A10 bij het Coenplein. De verdachte schrok van deze actie en raakte daarop de vangrail. Vervolgens ging hij achter de motorrijder aan en zou hij meerdere keren richting de motor hebben gestuurd, aldus getuigen.

De motorrijder zou hierna trappende bewegingen hebben gemaakt naar de auto, die bij een laatste keer insturen de motor raakte. Bij de ruzie reden de betrokken bestuurders tussen de 100 en 130 kilometer per uur. De 44-jarige motorrijder uit Wormerveer en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam die achterop de motor zat, kwamen om het leven.

ANP