112

Arrestatie in moordzaak man uit Nistelrode onder ecoduct in Schaijk

Een 21-jarige man, die al voor iets anders vastzat, is aangehouden omdat hij mogelijk te maken heeft met de moord op Henk Baum uit Nistelrode. Die werd op 22 maart doodgeschoten in zijn auto, onder het ecoduct langs de snelweg in Schaijk (Brabant).

Een uitgebreid rechercheteam onderzocht de moordzaak. Op een korte afstand van de plek waar Baum was doodgeschoten, werd een blauwe Ford Fiƫsta gevonden, die in brand was gestoken. Op bewakingsbeelden was te zien dat het slachtoffer kort voor zijn dood door een soortgelijke auto werd gevolgd.

Lees ook: Dode Schaijk mogelijk slachtoffer afrekening

In de loop van het onderzoek kwam de verdachte in beeld. Die werd begin oktober in Maarsbergen opgepakt in een onderzoek naar brandstichtingen en een explosie in de omgeving van Oss. Daarvoor zat hij vast in Middelburg. Daar is hij vrijdag aangehouden, meldt de politie maandag.

Meerdere verdenkingen

De recherche verdenkt hem verder van een brandstichting in Nijmegen en een reeks autodiefstallen in Brabant, Limburg en Gelderland. Ook denkt de recherche dat hij betrokken was bij het naar binnen gooien van een handgranaat bij een woning aan de Keldermansstraat in Eindhoven. Die aanslag gebeurde op 29 september van dit jaar.

ANP
Bovenstaande video was eerder te zien in Hart van Nederland