Lifestyle & Entertainment

Apple onthult nieuwe iPhones op 12 september

Techgigant Apple zal op 12 september zijn nieuwste iPhones gaan onthullen. Het bedrijf maakte bekend dat die dag het Apple-event zal plaatsvinden. Apple doet dit in thuisstad Cupertino in het Steve Jobs Theater op de Apple-campus, vernoemd naar de medeoprichter van het bedrijf.

Tijdens het evenement presenteert Apple drie nieuwe modellen van de iPhone, gebaseerd op de iPhone X, inclusief een geüpdatete versie van dat apparaat, dat te boek staat als het vlaggenschip van het concern. Verder worden een groter zogeheten premiummodel en een goedkopere variant van de smartphone onthuld.

OLED en LCD

De twee duurdere iPhones zullen gebruikmaken van OLED-schermen. De goedkopere variant is uitgerust met lcd-schermtechnologie. Alle apparaten zullen verder toegerust zijn met gezichtsherkenning.

Belangrijk voor de omzet

iPhones zijn goed voor ongeveer twee derde van de omzet van Apple. De onthulling van nieuwe modellen is van groot financieel belang voor het bedrijf. Ook werkt de smartphone als katalysator voor de verkoop van slimme horloges en AirPods en verschillende diensten via de App Store en Apple Music.

Lees ook: Apple wil smartphone- en tabletgebruik beperken met nieuwe functie

Afgelopen kwartaal genereerde iPhones bijna 30 miljard dollar aan omzet. Kenners menen dat het vierde kwartaal van dit jaar, als de verkoop van de nieuwe iPhones ook is gestart de omzet ruim kan verdubbelen. Schattingen van analisten komen gemiddeld uit op 61 miljard dollar.

ANP