112

'Als je Jos B. ziet, bel de politie!'

Mensen die de van de moord op Nicky Verstappen verdachte Jos B. zien, moeten niet zelf op hem afstappen, maar direct de politie bellen. En als ze de kans krijgen, een foto of filmpje van hem maken. Dat zei een woordvoerder van de politie Limburg donderdagmiddag.

LEES HIER ALLES OVER DE MOORDZAAK NICKY VERSTAPPEN

Hij zei dit naar aanleiding van tips die binnenstromen. “We krijgen via de telefoon en via andere social media tips binnen, maar ook bijvoorbeeld foto’s van iemand die op de man lijkt”, aldus de woordvoerder. Verder melden zich mensen die denken hem te hebben gezien, of die tips doorgeven over websites en accounts die over de man gaan.

Lees ook: Oproep aan buren die B. nog hebben gezien

“Voor ons zijn de belangrijkste vragen: heb je Jos B. gezien en weet je waar hij is?”, aldus de woordvoerder. “Als iemand hem ziet, is het niet de bedoeling om het heft in eigen hand te nemen.”

Lees ook: ‘Jos B. was een stille en rustige man, had dit niet aan zien komen’

Over het aantal tips kon de woordvoerder niet veel zeggen. “Het zijn er meer dan tweehonderd. Vrijdagochtend hopen we daarover meer te kunnen vertellen.”

Survivalexpert

Van Jos B. is dus al sinds februari geen spoor meer. Hij is een survivalexpert die zonder moeite zijn eten en drinken haalt uit alles wat het bos te bieden heeft… En dan kan het heel lastig worden om hem te vinden, zeggen kenners.

ANP