112

Advocaat: Jos B. zal 'heel snel' worden uitgeleverd aan Nederland

“Door de grote maatschappelijke druk zal Jos B. heel snel worden uitgeleverd aan Nederland”, zegt B.’s advocaat Inigo Martinez. Om die reden verwacht hij “ieder moment” een telefoontje uit Nederland dat B. daar is aangekomen. Meer dan dat verwacht hij niet meer van of over zijn cliënt te horen.

De Spaanse advocaat heeft zich juridisch alleen bemoeid met de rechtsgang rondom de arrestatie en het uitleveringsverzoek. “Ik heb gekeken of dit juridisch juist is verlopen. Over de zaak waar B. in Nederland van wordt verdacht, is niet gesproken”, aldus Martinez. Hij kan daarom niet zeggen hoe zijn cliënt heeft gereageerd op de aanklacht dat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

Lees ook: Advocaat: Jos B. wil vrijwillig naar Nederland komen

De advocaat sprak B. een-op-een via een videoverbinding, kort voordat hij voor de onderzoeksrechter moest voorkomen. Die bepaalde dat hij moet worden uitgeleverd. Martínez zegt dat de Nederlandse politie B. kan ophalen bij de gevangenis. Hij komt daar niet meer aan te pas.

Lees ook: ‘Jos B. gedroeg zich correct, was op zichzelf’

Tijdens de zitting heeft de advocaat gevraagd om vrijlating. “Dat heb ik gevraagd omdat een advocaat probeert zijn cliënt vrij te krijgen.”

LEES HIER ALLES OVER DE MOORDZAAK NICKY VERSTAPPEN

ANP