Aboutaleb opent ‘Jarige Job Pop-up shop’ voor arme gezinnen

Donderdagochtend opende de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de eerste Jarige Job Pop-up shop. Stichting Jarige Job zet zich al jaren in voor kinderen in ons land uit arme gezinnen die geen cadeautjes krijgen op hun verjaardag en ook niet kunnen trakteren in de klas. In deze tijdelijke Jarige Job Pop-up shop kunnen ouders en kinderen na de feestdagen cadeautjes doneren en zelf verjaardagsboxen inpakken voor een ander kind.

Burgemeester Aboutaleb: “Met dit initiatief laat Stichting Jarige Job bezoekers, oud maar vooral jong, op een toegankelijke manier kennismaken met de armoedeproblematiek en ook hoe je zelf kan helpen.”

Lees ook: Rutte over 2018: vertrouwensbreuk en hogere rekeningen

In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school zoals versiering, traktatie, taart, lekkers voor thuis en natuurlijk cadeautjes.

Verjaardagsboxen

Op 27, 28, 29 december en 3, 4 en 5 januari zal de Pop-up shop iedere dag van 11.00 tot 16.00 uur geopend zijn. Bezoekers gaan de Jarige Job Experience beleven door het afleggen van een parcours waarbij zij een donatie doen, traktaties voor in de klas voorbereiden en verjaardagsboxen samenstellen.

Foto’s: Arjan Broek Fotografie