Politiek

Aantal doden brugramp Genua stijgt nog verder

De Italiaanse hulpdiensten hebben nog drie doden gevonden onder het puin van de ingestorte brug in de havenstad Genua. Daarmee is het aantal dodelijke slachtoffers gestegen tot 41. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Lees ook: Reddingswerkers vrezen dat rest brug Genua instort

De gevonden slachtoffers zijn een negenjarige meisje en haar ouders. De lichamen zij nog niet officieel geïdentificeerd.

Volledig geplet

De auto waarin de drie zich bevonden, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in het puin van de Morandi-brug gevonden. Het voertuig lag volledig geplet onder een groot betonnen blok dat deel uitmaakte van een van de pylonen van de brug.

Dinsdag stortte de cruciale verkeersbrug in en vielen tientallen auto’s circa 45 meter naar beneden en kwamen in het riviertje de Polcevera of op de oevers tussen brokstukken van de brug terecht. De uit de jaren zestig stammende 1,2 kilometer lange brug overspande een spoorwegcomplex, een industrieterrein en woonwijken.

Dag van nationale rouw

Zaterdag is uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Om 11.30 uur wordt voor een deel van de slachtoffers een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Volgens berichten in de media blijven sommige nabestaanden weg uit woede tegen de overheid die in hun ogen nalatig is geweest.

ANP