Lifestyle & Entertainment

Aan de andere kant van de wereld vieren ze al feest

Waar wij nog een halve dag op moeten wachten wordt aan de andere kant van de wereld al het nieuwe jaar ingeluid. Op Samoa werd het om 11.00 uur Nederlandse tijd al 2019 en ook op Nieuw-Zeeland wordt het nieuwe jaar gevierd met knallende kurken en vuurwerkshows.

Australië is daarna aan de beurt. Tenminste het oostelijke deel van het continent. Om 14:00 Nederlandse tijd slaat de klok twaalf uur in steden zoals Brisbane en Sydney. In Sydney begint om middernacht de beroemde vuurwerkshow op de Harbour Bridge en het Opera House. Naar verwachting gaan er zo’n anderhalf miljoen mensen kijken naar de grote vuurwerkshow.

In Sydney ziet het feestje er ook niet al te kinderachtig uit:

Japan, Korea en China

Na Australië zijn Japan, Korea en het oosten van China aan de beurt. In Tokio gaan om 16.00 uur Nederlandse tijd de pijlen de lucht in. In Beijing gaat de champagne een uurtje later pas open.

In Dubai, waar ook het nodige vuurwerk de lucht in gaat, vieren ze om 21.00 uur Nederlandse tijd de jaarwisseling.

Moskou en Griekenland

Op het Europese continent begint het nieuwe jaar pas om 22.00 uur Nederlandse tijd. Dan gaat Moskou het nieuwe jaar in. In Griekenland verruilen ze om 23.00 uur 2018 voor 2019.

Als bij ons het feestje al een uur oud is gaan de Britten pas los. Als de meesten van ons al in bed liggen is het de beurt aan New York en een groot gedeelte van Zuid-Amerika. De inwoners van het Amerikaanse Hawaii vieren pas feest als Nederland weer ontwaakt is uit haar feestroes. Om 11.00 uur Nederlandse tijd gaan zij als laatste het nieuwe jaar in.