Dieren

21.000 handtekeningen tegen komst megastal Oirschot

Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie proberen koste wat het kost de komst van een megastal met 16.000 varkens in Oirschot te voorkomen. Samen met een aantal omwonende van de te bouwen stal hebben ze een petitie met 21.000 handtekeningen aangeboden aan de gemeente Oirschot.

Aanstaande donderdag, 13 september, wordt de gemeente Oirschot vanuit twee kanten aangeklaagd. De ondernemer van de megastal eist dat zijn vergunning staande blijft, terwijl Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie de vergunning verscheurd willen zien. Ook de gemeente geeft toe liever geen megastal te willen hebben: “Maar het lijkt erop dat we juridisch geen grond hebben om het te kunnen verbieden”, vertelt een woordvoerder van de verantwoordelijke Wethouder Esther Langens.

Zie ook: Natuurmonumenten actie tegen komst megastal

Desondanks bood Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie vandaag een petitie aan tegen de komst van de megastallen. Deze petitie werd ruim 21.000 keer getekend.  “We willen ze laten zien dat niemand die megastal wil en dat ze echt hard hun best moeten doen om de vergunning te mogen intrekken”, vertelt Toine Cooijmans van Natuurmonumenten.