Weer & Verkeer

Vakantiegangers op Schiphol gerust op reis naar Lombok?

Terwijl de eilanden Lombok en Bali afgelopen week verschillende keren werden getroffen door zware aardbevingen, staan op Schiphol de toeristen nog gewoon in de rij om in te checken voor hun vlucht naar de Indonesische eilanden.

De vraag is of zij nog wel met een gerust hart op vakantie gaan, met de gebeurtenissen van afgelopen week in het achterhoofd. “Volgens mij valt het op Bali redelijk mee, dus we gewoon en we zien het wel,” zegt een van hen. “Familie van ons zit er al, dus ik ben benieuwd,” vertelt een andere reiziger, “Contact gehad, dus alles verder goed. Alleen het hotel was ingestort, maar gelukkig hebben ze zelf niks.”

Lees ook: Aardbeving Lombok ook in Bali te voelen: ‘Naar beneden, naar beneden!’

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers die naar Lombok gaan aan om de BZ reis app te downloaden en zich te registreren. Zo worden ze op de hoogte gehouden bij veranderingen in de veiligheidssituatie op het eiland.

Lees ook: Nederlander op door aardbeving getroffen Lombok: ‘Dit was heftig. We konden amper lopen’

Zondag werd het eiland Lombok getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.0 . Na de aardbeving werd een tsunamiwaarschuwing afgegeven, maar die werd anderhalf uur later al weer ingetrokken. De aardbeving kostte aan zeker 39 mensen het leven en veel gebouwen op het eiland liepen grote schade op.