Sport

Youri (12) gaat voor goud NK snowboarden

Youri Zorge is een van de grote kanshebbers bij het NK snowboarden. Hij is vrijdag dan ook vol goede moed vertrokken naar het Zwitserse Laax, waar het NK plaatsvindt.

De 12-jarige jongen uit Hoogerheide bond als 6-jarige jongen al snowboards onder en raakte al snel verslaafd aan staan op de piste. Zes jaar later heeft hij al verschillende grote wedstrijden gewonnen, waaronder Duitse en Zwitserse jeugdkampioenschappen.

Zijn doel is simpel: “Toen hij 8 jaar was, riep hij al dat hij naar de Olympische Spelen wilde”, vertelt zijn vader Christian trots. “Over twee jaar wil hij naar het snowboardinternaat van de wereldberoemde trainer Gert Ausserdorfer.

Volgens Youri’s huidige trainer, Menno Posno, zijn er nog wel wat puntjes waar hij aan moet werken, met name zijn doorzettingsvermogen en instelling bij trainingen. “Het gaat niet alleen om wedstrijden, maar ook om het verbeteren van techniek tijdens de trainingen.” Toch dicht hij Youri een goede kans toe: “Een podiumplek geen enkel probleem moeten zijn, maar het is nog geen gewonnen wedstrijd.”