Wilders woedend over lek in beveiliging

PVV-leider Geert Wilders is woedend over het nieuws dat een politiebeveiliger informatie heeft gelekt naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie. “Dit is onacceptabel.”

Dinsdag bracht de NRC naar buiten dat een Marokkaanse-Nederlandse medewerker van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) vertrouwelijke informatie heeft gelekt. “Als ik de dienst (DBB) die mij moet beveiligen niet meer blind kan vertrouwen, kan ik niet meer functioneren”, stuurde Wilders dinsdagnacht in een tweet aan minister-president Mark Rutte.

De man is maandag aangehouden en buiten functie gesteld. Maandag meldde de politie dat de man in de privésfeer vertrouwelijke politie-informatie had gedeeld. De politie en het Openbaar Ministerie konden woensdag nog niet reageren op het artikel van NRC. Onder leiding van een officier van justitie doet de recherche samen met het Bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten onderzoek naar de zaak. Inmiddels is bekend dat de agent nauw betrokken was bij de beveiliging van Wilders.