Politiek

Wilders trapt PVV-campagne af in Spijkenisse

Onder grote belangstelling heeft Geert Wilders zaterdag in Spijkenisse zijn verkiezingscampagne van de PVV afgetrapt.

Vele tientallen journalisten uit binnen- en buitenland waren ervoor uitgerukt. Ook was er veel politie en beveiliging op de been en waren er burgers op Wilders afgekomen. Wilders deelde op de markt flyers uit.

“Historische dag”

“Het is vandaag een historische dag en het worden historische verkiezingen”, zei Wilders in een korte toespraak. Hij hield zijn toehoorders voor dat ze op de PVV moeten stemmen “als u wilt dat u weer centraal komt te staan”. Ook herhaalde hij zijn bekende boodschap dat “Nederland weer van de Nederlanders” moet worden en dat ons land zelf moet bepalen wie er binnenkomt. Wilders zei voor Spijkenisse te hebben gekozen omdat het een “thuisplaats” van de PVV is.

Criminelen

“Ik hoop dat Geert de redder des vaderlands is, want ons landje gaat ten onder aan de moslims en de islam. De criminele buitenlander moet ons landje verlaten. De goeien mogen blijven, ik ben echt geen racist”, zei ex-PvdA-stemmer Danny die speciaal uit Schiedam was gekomen om Wilders een hand te geven. Hij gaf aan dit keer eenmalig op de PVV te gaan stemmen, omdat de PvdA nu de ,,partij van de allochtonen en de partij van de armoe” is.

Een klein groepje demonstranten van de actiegroep Internationale Socialisten protesteerde tegen Wilders. Ze hielden borden op met teksten als ‘Vluchtelingen welkom’ en ‘Laat je niet bang maken’. Volgens een woordvoerster kwam de actiegroep in het geweer tegen de ,,racistische ideeën van Wilders en zijn campagne om mensen te verdelen en uit te sluiten”.

Na drie kwartier blies Wilders de aftocht.

Beeld: ANP