Sport

Wesley Hoedt meldt zich voor het eerst bij Oranje

Met een zoen op beide wangen werd Wesley Hoedt maandag welkom geheten toen hij zich voor het eerst mocht melden bij het Nederlands elftal. Erica Terpstra, toevallig ook aanwezig in hotel Huis ter Duin in Noordwijk, wilde de verdediger van Lazio graag feliciteren. “Hartstikke goed voor je en veel succes”, jubelde de vaak zo positieve oud-staatssecretaris.

Hoedt bekende met veel dingen rekening te hebben gehouden. Maar een dergelijke spontane ontvangst stond niet in zijn draaiboek. De verdediger was vrijdag ook al blij verrast toen hij zijn naam terugvond op de lijst van 25 internationals voor de interlands tegen Bulgarije en Italië.


‘Ik ben trots hier te te zijn. Speeltijd zou helemaal mooi zijn’

– Wesley Hoedt


“In de anderhalf jaar dat ik weg ben bij AZ heb ik 55 duels voor Lazio gespeeld”, rekende hij. “Dan ben je op de goede weg, maar je weet nooit of dat voldoende is voor een plaats in de selectie van Oranje.”

Als de schijn niet bedriegt, heeft Hoedt ook een behoorlijke kans op speeltijd tegen Bulgarije of Italië. Stefan de Vrij lijkt de eerste keuze te zijn om centraal in de defensie te spelen. Om die andere plek in de basis moet Hoedt strijden met Bruno Martins Indi van Stoke City.

Hoedt hoopt erop dat bondscoach Danny Blind kiest voor de combinatie De Vrij-Hoedt, aangezien zij bij Lazio ook veel samenspelen. Martins Indi heeft daarentegen in het verleden ook ervaring in het samenwerken met De Vrij toen ze samen bij Feyenoord speelden. “Ik ga mijn best doen en reken nergens op”, zei Hoedt. “Ik ben trots dat ik hier ben en het zou helemaal mooi zijn als ik speeltijd krijg.”