Nieuw verkeersbord voor laagstaande zon

Veilig Verkeer Nederland onthult een nieuw waarschuwingsbord voor laagstaande zon.

“Laagstaande zon zorgt voor meer ongelukken.¬†Veilig Verkeer Nederland introduceert daarom een nieuw verkeersbord om te waarschuwen voor laagstaande zon”, meldt VVN in een persbericht. “Het bord wordt onder nummer per direct toegevoegd aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.

“Veilig Verkeer Nederland nodig mensen ook uit om via www.participatiepunt.vvn.nl melding te maken van verblinding door laagstaande zon, zodat dit in constructief overleg met gemeenten, provincies en de landelijke overheid opgelost wordt en de verkeersborden op de locaties worden geplaatst waar echt sprake is van laagstaande zon”, aldus VVN-directeur Felix Cohen.

De oplossing bestaat simpelweg uit regelgeving in combinatie met de waarschuwing met behulp van het nieuwe verkeersbord en logisch nadenken. Naast het goed schoonhouden van de voorruit, adviseert Veilig Verkeer Nederland automobilisten om standaard een zonnebril in de auto te leggen.

Het eerste verkeersbord is op dinsdag 28 maart onthuld door de heer Jan Aanstoot, wethouder Verkeer in de gemeente Rijssen-Holten.

De vraag is uiteraard wel of het bord na 1 april nog bestaat.