112

Vrouw overgoten met bijtende vloeistof

Een 37-jarige vrouw uit het Brabantse Oisterwijk is maandagmiddag door haar ex overgoten met een bijtende vloeistof. De politie heeft de verdachte na een klopjacht aangehouden.

De aanval vindt plaats als de vrouw in haar auto voor een school op haar kind staat te wachten. Haar ex-partner probeert de portier te openen. Dat lukt niet, maar op het moment dat de vrouw het raam opent om duidelijk te maken dat hij haar met rust moest laten, slaat hij toe. Volgens de politie stalkt de man zijn ex-vrouw al geruime tijd.

“In eerste instantie begreep het slachtoffer niet wat er gebeurde, maar toen de vloeistof door haar kleren heen drong voelde ze een brandende pijn”, beschrijft de politie de aanval. Het slachtoffer loopt brandwonden op. Vooral op haar benen en in lichtere mate in haar gezicht, laat een woordvoerder van politie weten. Haar kind was geen getuige van het geweld.

Aan het begin van de avond is de man aangehouden, zo meldt de politie. “We kregen een tip dat de auto van de verdachte was gezien.” Daar hebben ze de 47-jarige verdachte opgewacht.