112

Justitie is verkrachter 12-jarig meisje kwijt

De verdachte van een verkrachting van een 12-jarig meisje in een trein op station Zwolle is donderdag niet in de rechtszaal verschenen. De man zat nog vast voor een ander vergrijp, maar werd dinsdag vrijgelaten.

De rechtbank in Zwolle had tijdens een vorige zitting – waar hij ook niet aanwezig was – gevorderd dat de 26-jarige Adam V.B. uit Vleuten door agenten van zijn bed gelicht zou worden. Maar dat bericht bereikte de politie niet. In opdracht van het Openbaar Ministerie bezochten agenten donderdag alsnog het huis van de verdachte. “Maar de man is niet aangetroffen”, zei de officier van justitie.

V.B. zou op 6 mei 2015 het meisje van het perron in Zwolle hebben gegrepen. Op het toilet in een trein heeft hij haar verkracht, zo is de verdenking.

Een volle rechtszaal wachtte donderdag tevergeefs op zijn komst. De man, die zegt onschuldig te zijn, verscheen in januari ook al niet op de zitting. Toen omdat hij volgens zijn advocaat onvoldoende geld had voor een treinrit naar Zwolle. De rechtbank wil dat ‘binnen enkele weken’ de zaak alsnog wordt afgedaan.

ANP