Vader Rowena praat met justitie over Mike J.

De directeur van de Divisie Individuele Zaken vindt het “vervelend hoe het gegaan is hoe het gegaan is” met hoe Martin Huisman is ingelicht over het onbegeleid verlof van Mike J., de moordenaar van Rowena.

Dat meldt de advocaat van de familie, Sebas Diekstra, op Twitter.

Martin Huisman, de vader van Rowena Rikkers, had dinsdag een gesprek op het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag.  De directeur van de dienst beslist onder meer over de re-integratie van gevangenen.

Dijkhoff heeft Martin uitgenodigd nadat de vader van Rowena via zijn advocaat, Sébas Diekstra, een reeks klachten had ingediend. Een van de belangrijkste klachten was het tijdstip waarop het verlof aan de nabestaanden was meegedeeld. Hij kreeg dit pas op het allerlaatste moment te horen via een bericht van Slachtofferhulp.

Zijn andere dochter heeft nog altijd veel last van het feit dat de man die haar zusje om het leven bracht nu op onbegeleid verlof mag, vertelt Martin.

De 4-jarige Rowena verdween in 2001 spoorloos. Later werden delen van haar lichaam gevonden. Haar romp werd in 2001 bij Strand Nulde ontdekt. Een handje werd teruggevonden in het Veluwemeer en haar hoofd lag in Hoek van Holland. Pas nadat de politie de schedel gebruikte om een reconstructie van haar hoofd te maken werd zij herkend.

Bovenstaande reportage werd eerder uitgezonden in Hart van Nederland.