112

'Vader Natalee Holloway komt met nieuwe informatie'

De vader van Natalee Holloway komt met nieuwe informatie over de verdwijning van zijn dochter. Dat doet hij op de Amerikaanse zender Oxygen.

Dave Holloway zou via een informant in contact zijn gekomen met een handlanger van de dader. Wie die handlanger is en of hij er nog steeds vanuit gaat dat Joran van der Sloot achter de verdwijning, dan wel dood, van zijn 18-jarige dochter zit, is niet bekend.

Oxygen maakt een serie van zes afleveringen met Holloway over de verdwijning uit 2005. De moeder van Natalee Holloway, Beth, is er nog steeds van overtuigd dat Joran van der Sloot het heeft gedaan. Hij zou dat zelfs aan haar hebben bekend in een boek.

Moord Stephany Flores en afpersen Beth Holloway

Van der Sloot zit in Peru een straf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores in 2010. In de Verenigde Staten loopt een zaak tegen hem voor het afpersen van Beth Holloway. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij daar tot 25 jaar celstraf voor uitzitten.

De regeringen van de VS en Peru zijn al overeengekomen dat Van der Sloot bij een veroordeling direct zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Als hij zijn straf in de Amerikaanse gevangenis heeft uitgezeten, dan zal hij weer terug naar Peru gaan om daar het restant van zijn straf uit te zitten.