112

Twee woningen verwoest door brand in Eindhoven

Twee woningen in Eindhoven zijn zaterdag volledig uitgebrand. Het vuur was bij twee auto’s ontstaan en overgeslagen naar de huizen.

Rond 01:30 uur krijgt de brandweer een melding van brand aan de Graslelie in Eindhoven. Bij aankomst is het vuur al overgeslagen naar de woning. “Ik zag de buurvrouw. Die was helemaal lijkwit, want haar dochter woont daar”, vertelt een buurtbewoner aan Hart van Nederland. “Ze werd vannacht gebeld dat er brand was.” Uiteindelijk hoefde alleen één persoon in de ambulance nagekeken te worden na het inademen van rook.

Beide huizen zijn onbewoonbaar verklaard en ook van de auto’s die voor de deur stonden, is niets meer over. Ook bij de rest van de straat zit de schrik er flink in. “Ik zat in Limburg en werd om 03:30 uur wakker gebeld door de buurvrouw. Ze zei dat er brand en een ontploffing waren, maar dat het mijn huis niet was”, vertelt een van hen. “Als je het dan zo ziet, slaat je hart wel even over. Dat is flink wat schade.”

“Dit is heavy. Helemaal als je bedenkt dat er mensen met kleine kindjes slapen. Ik heb zelf kinderen en moet er niet aan denken dat dit mij zou overkomen”, zegt een ander. Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De politie sluit brandstichting niet uit.