Trein ontspoort na botsing met vrachtwagen in Wouw

Een passagierstrein is vrijdagochtend op een vrachtwagen geknald in het Noord-Brabantse Wouw. De conducteur is lichtgewond geraakt, verder bleef iedereen ongedeerd.

De voorkant van de trein is zwaar beschadigd en ontspoord. Ook de schade aan het spoor is groot, laat een woordvoerder van de NS weten. In de trein zaten zo’n honderd passagiers, zij zijn inmiddels uit de trein gehaald.

Volgens een woordvoerder van de politie wilde de vrachtwagenchauffeur direct na de spoorwegovergang rechtsaf slaan. Door de krappe bocht lukte dat niet in één keer, waardoor de chauffeur moest manoeuvreren. Op dat moment gaan de bellen van de spoorwegovergang rinkelen en zakken de spoorbomen. De chauffeur probeerde de vrachtwagen van het spoor te rijden, maar deze viel echter stil en kwam niet meer in beweging.

“Daarna ging het mis”, zegt de woordvoerder van de politie. Ondanks dat de chauffeur de machinist van de trein waarschuwde kon deze niet meer op tijd tot stilstand komen.

Op het traject tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden de hele dag geen treinen, daar worden bussen ingezet. De NS laat weten dat nog niet te zeggen valt of de treinen op zaterdag weer rijden op het traject.

 

http://www.kijk.nl/video/BhGYlvCW7tEf?autoplay=0

Beeld: Remco de Ruijter

http://www.kijk.nl/video/xBBeqanWyH2O?autoplay=0